Dragan Filipović

Član Odbora direktora Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom

Dragan FilipovićRođen je 19. novembra 1968. godine u Beogradu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Karijeru je započeo 1994. godine u kompaniji Delta Holding, gde je na rukovodećim pozicijama vodio više profitnih centara – Delta DMD (veleprodaja i distribucija), Delta Automoto (zastupništvo i prodaja automobila), Delta Hemija (hemijska industrija).

Od 2002. do 2010. godine bio je generalni direktor kompanije Delta Maxi, maloprodajnog lanca Delta Holdinga. U tom periodu Delta Maxi ubrzano raste, postaje najpre nacionalni, zatim i regionalni lider u maloprodaji i sa tržišta Srbije širi se na tržišta Bugarske, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

Marta 2011. godine postao je član Izvršnog odbora i zamenik generalnog direktora Generali Osiguranja Srbija. Član je Odbora direktora i Izvršni direktor Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Generali.

Dobitnik je više značajnih priznanja kao što su priznanje za menadžera godine za poslovnost i kreativnost za 2003. godinu Kluba poslovnih novinara Beograda i Međunarodno priznanje za kvalitet, Ženeva (2008).

Oženjen je, otac dve kćerke.